Inez Audit Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft.
3300 Eger, Törvényház u. 13. fsz. 1.
Tel./Fax: 06-36/517-855
e-mail: info@inezaudit.huSkip Navigation Links
Cylex Tudakozó Silver Díj Google+   Térkép

 

Könyvelés

A könyvelő iroda munkatársai mérlegképes könyvelői végzettséggel rendelkező szakemberek, akik cégreferensi rendszerben dolgoznak, azaz egy cégnek egy gazdája van, aki minden területért felelős.

A cégreferens  közvetlen kapcsolatot tart a megbízóval. Feladata az anyagok átvétele, rendezése és feldolgozása. Hatáskörébe tartozik a szerződések megismerése, a gazdasági események értelmezése, a bizonylatolás ellenőrzése,a feldolgozott információ továbbítása, a szabályzatok elkészítése és karbantartása, a bevallások elkészítése, benyújtása, az adóellenőrzések során azok lebonyolítása és a megbízóval kapcsolatos egyéb eseti vagy időszakos feladatok elvégzése, jelentős volumenű munka esetén a munka irányítása

A megbízás keretében ellenőrizzük a bizonylatok kiállítását, befogadását, a formai és tartalmi követelményeket, valamint azt, hogy minden gazdasági eseményről megfelelő bizonylat kerüljön kiállításra. Kellő figyelmet fordítunk a részletező nyilvántartásokra,  a vezetők és más szakemberek pontos tájékoztatására.
Fontosnak tartjuk a cégek törvényes működését, a számviteli és adózási szabályok betartását, de figyelünk a cégek gazdálkodására, a takarékos adózásra és az adóhatósági megállapítások elkerülésére. Megbízóinkat tájékoztatjuk az őket érintő feladatokról, változásokról.

Minden cégreferens munkatársunk saját ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik, melynek birtokában a megbízó meghatalmazása alapján cégünk felelőssége mellett készíti el és nyújtja be a bevallásokat. Teljeskörű meghatalmazás birtokában valamennyi adónemre kiterjedően felelősséget vállalunk a bevallások elkészítésére, benyújtására. Az adóellenőrzések során ellátjuk a megbízó képviselét és  teljes körű közreműködést biztosítunk az adóvizsgálatokban.   Ennek során vállaljuk az adatok átadását, az ellenőrzéshez szükséges információk szolgáltatását, biztosítjuk a rendelkezésre álló bizonylatok kigyűjtését, szükség esetén másolását, az igényelt kimutatások elkészítését illetve a megbízó képviseletét az adóhatósággal folytatott egyeztetéseken.

Munkánk megfelelő színvonala érdekében rendszeresen követjük a jogszabályi változásokat, gondoskodunk munkavállalóink folyamatos továbbképzéséről. A munka végzéséhez széles körű szakirodalom elérhetőségét biztosítjuk.